בארץ
* ניצחון! לאחר שהמועצה הארצית דחתה את מועד הדיון על מכרה הפוספטים בערד, חברת כי"ל החליטה לחפש מקומות אחרים לכרייה בחו"ל. המכרה בערד יכול היה לעלות בהרבה חיים וסכנת בריאות לתושבים. יש להוסיף שדשן כימי המיוצר מהפוספטים מהווה סכנה קיומית בפני עצמו כי הוא משבש את מחזורי החנקן והזרחן מה שיכול להביא לחציית אחד מה"גבולות הפלנטריים"
* החוק לצמצום שימוש בשקיות פלסטיק חד פעמיות אושר ע"י השרים. כעת הוא צריך לעבור בכנסת בקריאה שנייה ושלישית. שקיות הפלסטיק בישראל מיוצרות בבז"ן, בכרמל אולפנים, ואחראיות ללא מעט זיהום תחלואה ותמותה. הם גם אחראיים לפליטות גזי חממה רבים בתהליך הייצור, השינוע, ההטמנה והמיחזור. בנוסף שקיות פלסטיק תורמות להרס האקלים גם בכך שהן עצמן מושכות חום.
לקריאה ושיתוף הפוסט המלא בפייסבוק >>
* הסתיימו הדיונים בוועדת הערר על התכניות להרחבת התעשייה הפטרוכימית במפרץ חיפה. תושבים, פעילי ארגונים ירוקים וחברי כנסת רבים באו למחות נגד ההרחבה. עד עכשיו לא הודיעה הוועדה על החלטה כל שהיא בנושא.
קראו על הדיון במעריב און ליין ו-NRG
* ועדת החינוך בכנסת קבעה כי יש לעצור פרויקט הטאבלטים בבתי הספר. הפרויקט מזיק מאוד לבריאות התלמידים והמורים ואחראי גם על פליטות גזי חממה וזיהום אוויר בהיקף רחב. כבר עכשיו כ-40% מהתלמידים בבתי הספר סובלים מהפרעות קשב תודות לחשיפה גבוהה למסכים מסוגים שונים, זה עוד בלי להחשיב מחלות אחרות. אמנם כדי לייצר ספרים ומחברות כורתים עצים, אך אפשר להשקיע את הכסף בתכניות השאלת ספרי לימוד והדפסת ספרים ומחברות מנייר ממוחזר.
לקריאה נוספת ב"הארץ" ו"כלכליסט"
בעולם
* בארצות הברית מתעצם הקרב על סימון מוצרים מהונדסים גנטית – הרשויות המקומיות במקרים רבים נוטות לאשר את ההצעות של הירוקים לסמן את המוצרים האלה. לכן רוצים לחוקק חוק שימנע מהרשויות המקומיות את האפשרות הזו. ארגוני הסביבה עושים מה שהם יכולים כדי לעצור את ה Darc Act הזה.
* בהוואי אסרו על חילוק שקיות הפלסטיק החד פעמיות בקופות המרכולים
* ארה"ב וסין עשו צעד חשוב להפסקת ציד הואקיטות – רק 97 מהייצורים האלה, הדומים לדולפינים נשארו
* שוב דיווחים על התעצמות סכנת הפלסטיק שמשבש את המערכות האקולוגיות בים ובאדמה – חתיכה אחת של מיקרופלסטיק – חלקיקים הנמצאים בכל מקום (בבגדים, במשחות שיניים ועוד) רעילה פי מיליון ממים באותו משקל.
* עכשיו כבר כ 99.99% מהמדענים בעולם סבורים ששינוי האקלים קיים וניגרם ברובו ע"י בני אדם – שינוי האקלים מוגדר כאיום מס' 1 על האנושות והמודעות עולה: לפי הסקר האחרון שנערך נושא זה מדאיג את אוכלוסיית העולם יותר מכל נושא אחר.
* כתבה של מומחה על הנדסה גנטית: 1. הם לא תורמים משמעותית להגדלת היבול. 2. כדי להפסיק את הרעב צריך שינויים פוליטיים ולא טכנולוגיים.