פעם בשבועיים נביא לכם את החדשות הסביבתיות האחרונות מהארץ ומהעולם, עקבו אחרי העמוד ותוכלו להשאר מעודכנים.
בארץ
——-
יום כדור הארץ מתקרב בצעדי ענק והארגונים הסביבתיים בארץ מתכוננים לשבוע שבמהלכו יתקיימו אירועים שונים למען השמירה על העולם בו אנו חיים: http://on.fb.me/1DwSTCs
התגלו ממצאים חדשים על זיהום האוויר בחיפה: לפי משרד הבריאות כחצי מהילדים שחלו בסרטן באיזור, חלו בגלל זיהום האוויר.
שתי דליפות אמוניה בשבוע אחד: בעמק חפר וליד עפולה. הפעם זה הסתיים ללא נפגעים, אך יש לזכר שבחיפה עומד מיכל אמוניה המכיל בתוכו כ-15,000 טון.
מחטף בחזית הגז הטבעי – הממשלה מתגמשת שוב לטובת יצחק תשובה ונובל אנרג'י: http://on.fb.me/1HF2I4q
הוקם ארגון סביבתי חדש: עמותת "ירוק בלב" שששמה לה למטרה לשמור על הטבע העירוני בחיפה.
בעולם
——–
הנשיא אובמה מנצל את יום כדור הארץ כדי לעלות את נושא שינוי האקלים לסדר היום: http://usat.ly/1G5qR23
בקליפורניה: בעקבות הבצורת הקשה נכנסו לפועל הגבלות חמורות על צריכת מים בקליפורניה: קנס של כ2000 שקל ליום לכל תושב שיעבור את מכסת השימוש היומי במים. המשק החקלאי בסכנת התמוטטות כוללת מה שישפיע על כל העולם. זהו רק אחד מהמשמעויות של שינוי אקלים.
יו"ר הבנק העולמי קרא להפסיק מיד השקעות בתעשיות הדלקים המחצביים, להטיל מס על פחמן ואמר שמדינות העולם השלישי "מרגישות את גל שינוי האקלים על צווארן".
קבוצת המדיה "גארדיאן" משכה יותר מ5 מיליארד ש"ח השקעות מתעשיות הדלקים המחצביים (נפט, פחם וגז) כחלק מהקמפיין שלה נגד תעשיות אלה. זהו הסכום הגדול ביותר עד כה.
שלושת הבנקים הגדולים ביותר של צרפת החליטו להפסיק להשקיע בתעשיות ההורסות את שונית האלמוגים הגדולה.
מחקר בגרמניה גילה שקרינת רדיו, פלאפונים, אנטנות מזיקה גם כאשר היא לא עוברת את התקן המותר באירופה. התקן באירופה חמור פי 100 מהתקן בישראל.
פעילי גרינפיס שהו 6 ימים על אסדת הקידוח של "Shell", ענקית הנפט האנגלו-הולנדית בארקטיקה ומחו נגד הקידוח. הקידוחים בארקטיקה מסוכנים במיוחד לטבע ולאקלים.
נאסר ציד הואקיטות-דולפין המפרץ. בעולם נותרו רק 97 ואקיטות.
שנת 2014 היתה השנה הראשונה ב40 השנים האחרונות בה כמות פליטות גזי החממה לא היתה גדולה יותר מבשנה שלפניה! הדבר קרה עקב מעבר האנושות למקורות אנרגיה חלופיים, מה שאולי השפיע גם על הירידה במחיר הנפט בגלל ירידה בביקוש. בעקבות הירידה בביקוש בוטלו פרויקטים בשווי של כ-2 טריליון דולר ומספר הקידוחים בשדות נפט חדשים ירד באיזורים מסוימים עד 50%.