בארץ
- * הדיון על הרחבת בז"ן יתקיים ב8.7. הדיון שיכריע האם התעשייה המזהמת תורחב והאם הזיהום יעלה במאות אחוזים או לא. בינתיים החליטו תושבי חיפה להגיש תביעה ייצוגית נגד התעשייה המזהמת בעקבות המחלות שהיא גורמת לתושבים. התביעה היא נגד 11 מפעלים על סכום של 14 מיליארד דולר.
- לעמוד האירוע >>
- לחתימה על העצומה >>
- * המאבק נגד המונופול של תשובה ושוד הגז נמשך. תשובה רוצה לקחת מהציבור כמה שיותר כסף בעבור הגז, הארגונים הירוקים והחברתיים מנסים למנוע זאת. אלפים השתתפו בהפגנות ברחבי הארץ בשתי השבתות האחורונות. בימים הקרובים תעלה להצבעה העברת הסמכויות בנושא משר הכלכלה לממשלה.
- לקריאה נוספת >>
- חתמו על העצומה >>
- * ב 23.06 התקיים יום הסביבה בכנסת: ארגונים ירוקים רבים הגיעו לכנסת כדי לשכנע את העובדים בה לשמור על הסביבה. חברי הכנסת הזדהו עם יום הסביבה, אמרו הרבה מילים יפות ונכונות, אך עדיין אי אפשר לקרוא לכנסת סביבתית: התכניות ההרסניות בחיפה, בגולן, בערד, בהרי ירושלים ועוד ממשיכות לאיים על הסביבה והחברה ובינתיים אי אפשר לומר שהכנסת עוצרת אותם. באותו יום גם הוענק אות הגלובוס הירוק על מאבקים ירוקים רבים.
* ב 19 ביוני נערך פלשמוב בתל אביב למען בטיחותם של רוכבי אופניים והולכי רגל. המשתתפים ביקשו שיקציבו למענם לפחות 1% מהתקציב. הם נשכבו על המדרכה במחאה על ההפקרה כלפיהם.
- * התעוררות מסוימת בנושא קרינה: בחטיבת הביניים "החשמונאים" בבת ים החליטו לוותר על הטבלטים ולחזור ללמוד באמצעות ספרים. כמו כן בבתי ספר בגני תקווה יעברו מ Wi-Fi לאינטרנט קווי ויאסרו את השימוש בסלולרי. הלימוד באמצעות טאבלטים פוגע קשות בבריאות התלמידים והמורים בגלל הקרינה וגורם ללא מעט זיהום אוויר ופליטת גזי חממה. ולגבי הנייר? אפשר חוץ מלמחזר ניירות בבתי הספר, להשאיל את ספרי הלימוד במקום לקנות ספרים חדשים בכל שנה כדי לחסוך בנייר, כך גם בבתי ספר יסודיים ולצמצם את כמות הפרסומות בעיתונים.
- קראו על זה כאן וכאן
* התפרסם דוח המראה מה יקרה לישראל עם שינוי האקלים ימשך. התחזיות לא מזהירות. 43 מעלות בממוצע ביולי עד 2100 וכדומה.
בעולם
* חדשות טובות: האו"ם החליט לתמוך בתכנית להצלת המגוון הביולוגי באוקיינוסים. הארגונים הירוקים דורשים הוכרת 64% משטחי האוקיינוסים והימים לשמורות טבע ימיות.
- * 7 המדינות הנחשבות לחזקות בעולם (G7) התחייבו לא לתת לטמפרטורה עולמית לעלות מעל ל 2 מעלות מעל גבוה מהממוצע, להפוך את הכלכלה לחופשיה מתעשיות פולטות פחמן עד 2100 ולהקצות כל שנה 100,000,000,000 דולר למאבק בשינוי האקלים. דוגמא לאן יכול ללכת הכסף היא למימון מעבר מפעלים למקורות אנרגיה אחרים. דבר זה חשוב במיוחד עכשיו, מכוון שבינתיים הטמפרטורות שוב שוברות שיאים ולפני כמה ימים יצא דוח האומר שאם זה ימשך ככה, האנושות תיכחד תוך כמה עשרות שנים.
- לקריאה נוספת כאן, כאן וכאן
* צרפת מסלקת את הראונדאפ: חומר ההדברה של מונסאנטו מהמדפים בחנויות בעקבות קשריו לשימוש בהנדסה גנטית.
* בפאקיסטאן עובדים על חוק חדש שאמור להגביל את כניסת ההנדסה הגנטית למדינה. בין השאר, כי התברר שצמחים נורמליים מושפעים פחות משינוי האקלים מצמחים מהונדסים גנטית.
* האפיפיור כבר הצטרף למאבק למען האקלים והוא ממש רציני, מה אתכם?
* האו"ם החליט לתמוך בחקיקה שתאסור את השימוש במיקרופלסטיק (חלקיקי פלסטיים זעירים) במוצרי היגיינה וקוסמטיקה. הם ככל הנראה החלק המזיק ביותר מהפסולת הפלסטית.
* נמשכות המחאות נגד הכוונה של ענקית הנפט "של" לקדוח בקוטב: דבר מסוכן ביותר לסביבה ולאקלים. לקדוח נפט הוא דבר הקשה עד בלתי אפשרי בתנאי הקוטב, בשל העובדה שהוא נשפך באזור זה בין היתר. אקטיביסטים על קיאקים ניסו לחסום את אסדת הקידוח מלהפליג לכיוון הקוטב והם מבטיחים שזוהי רק ההתחלה.
* האבוריג'ינים באוסטרליה מוחים נגד מיכרה פחם שהולך להרוס את אדמותיהם