ביום חמישי הקרוב (13/12/18) יתקיים אירוע הצד שלנו בוועידת האקלים העולמית COP24 וההתרגשות בשיאה!
האירוע שלנו יתמקד בכלי מדיניות להפחתה במזון מן החי ומעבר לתזונה מן הצומח, תחת הכותרת: The mitigation potential of plant-based diets:from Science to Policy. הוא יכלול הרצאות קצרצרות וגם שאלות ותשובות מפי דוברים ודוברות המובילים/ות את הנושא ברמת המדיניות במקומות שונים בעולם.
בשל תרומתו הנכבדת לפליטות גזי החממה בפרט, ולצריכת משאבים בכלל, נושא המזון הוא אחד הנושאים החמים (תרתי משמע) בתחום האקלים. מזון מן החי נמצא כבר כגורם ראשי לפגיעה בכל אחת מקטגוריות הסביבה העיקריות: שימושי קרקע והידלדלות קרקעות פוריות, בזבוז מים וזיהום מים, פליטות גזי חממה ומזהמים, פגיעה במגוון המינים הביולוגי. ההערכה המקובלת (ויש גבוהות ממנה בהרבה!) לשיעור פליטות גזי החממה מתעשיית המזון מן החי עומדת על 14.5% מסך כל הפליטות המיוחסות לפעילות אנושית – יותר מכל סקטור התחבורה העולמי לסוגיו!
מחקרים בתחום האקלים חוזרים ומדגישים כי מעבר לתזונה מהצומח הוא לא רק אמצעי משמעותי והכרחי להפחתה בפליטות גזי החממה. מחקר שהתפרסם לאחרונה מעבר לתזונה טבעונית יכול לחסוך עד כדי 70% בפליטות גזי החממה ממזון (הסקטור האחראי לרוב הפליטות)!
אל היתרונות הסביבתיים של תזונה מן הצומח מצטרפים יתרונות בריאותיים, כלכליים, תרומה לביטחון תזונתי, לצדק חברתי וחלוקת משאבים הוגנת, להתמודדות עם מצב הרעב בעולם, וכמובן מניעת סבל מבעלי חיים.
למרות המסקנות הברורות של הקהילה המדעית, ולמרות העליה הנהדרת בחירה אישית בהפחתה במזון מן החי, צמחונות וטבעונות – עדיין חסרה מדיניות קונקרטית וישימה בנושא.
בשנה שעברה ארגנו בוועידה העולמית שהתקיימה בבון אירוע ראשון מסוגו שהתמקד בהשפעות הסביבתיות של מזון מן החי ופוטנציאל ההפחתה בו לטובת מצב האקלים. השנה, בוועידה הקרובה שתתקיים בפולין, נתמקד בשלב השימוש במידע הזה לכדי עשייה.
האירוע בשיתוף עם Humane Society International, ותוכלו לראותו גם בלייב מועידת האקלים העולמית בעמוד הפייסבוק שלנו!