בארץ
* חברת אפק הודיעה שמצאה נפט בגולן! מה שהם שכחו להזכיר זה שהנפט הזה הוא כנראה לא נפט נוזלי וככל הנראה יזוז בעזרת שיטות לא קונבנציונליות שיפגעו בכנרת ובשטחי הגולן האהובים,
*שינוי אקלים – הממשלה אישרה תכנית להפחתת פליטות גזי החממה שמשדרים "עסקים כרגיל" ולא מהווים הפחתה ממשית של הפליטות. בהשוואה ליעדים המאתגרים בארה"ב ואירופה מדובר בבדיחה. מבחינה טכנית ישראל יכולה בקלות לייצר למעלה מ 90% מהאנרגיה ממקורות מתחדשים עד 2040, לפי המחקר של הפורום הישראלי לאנרגיה
אנחנו דורשים מהממשלה הפחתה אמיתית – לחצו כאן לחתימה על מכתב לנשיא המדינה
* חדשות טובות: שר הבינוי החדש יואב גלנט מתנגד לבנייה סביב ירושלים
* בחול המועד סוכות התקיים מאהל הסברה של תא תל חי במגמה ירוקה נגד קידוחי נפט הלא קונבנציונליים בגולן.
* תושבים מתכוננים להתנגד להגדלת מתקן השפכים בחיפה. יותר שפכים = יותר תעשייה מזהמת. הצטרפו.
* מזל טוב! נפתח תא של מגמה ירוקה בנושא סביבה ומזון מן החי בירושלים. זהו תא קהילתי ופעילים בו לא רק סטודנטים.
בעולם
* ניצחון סביבתי עולמי: הידיעה מספר אחת בעולם עכשיו היא ההחלטה של ענקית הנפט והגז "של" (Shell) להפסיק את הניסיונות לקדוח בארקטיקה ליד הקוטב הצפוני. זהו אחד הניצחונות הגדולים ביותר.
* חדשות טובות למאבק נגד הנדסה גנטית: 19 מדינות באירופה אסרו הנדסה גנטית (על פי גרינפיס מייצגות כ 63% מהאוכלוסיית היבשת ו 64% משטחה)
מדינת אל סלבדור העיפה את מונסאנטו יחד עם ההנדסה הגנטית שלה מתחומיה
החלטה זהה קיבלה מדינת הסטינגס בניו זילנד
* עוד ניצחון: בניו זילנד החליטו גם להקים את אחת משמורות הטבע הימיות הגדולות בעולם.
* עם הוואסוואניפי בקנדה נלחם על אדמתו: התושבים מגנים על חתיכת היער האחרונה בארצם מכריתה
* ההשקעה בדלקים הפוסיליים הופכת ללא כדאית כלכלית וכנראה שלא כוחות השוק הם הקובעים פה. התנועה להסטת השקעות ממשיכה לצבור תאוצה: עד עכשיו מאות ארגונים ואלפי אנשים משכו את הכסף שלהם מחברות האחראיות על הרס האקלים. סה"כ כ 2.26 טריליון דולר.
אפשר להשוות את זה לכמויות הכסף שאיבדו חברות האנרגיה בגלל ירידת מחיר הנפט: כ 1.5 טריליון.
בגלל ירידה זו רוב הפרויקטים הפכו ללא כלכליים ואומרים שגם הירידה הזו קשורה למחסור בביקוש עקב התכניות להפחתת פליטות והמעבר ההמוני לאנרגיות מתחדשות.
לגבי חברות האנרגיה הפתרון פשוט: לקבוע לוח זמנים ותוך 5 או 10 שנים לעבור לייצור פנלים סולריים. חבל שהן לא עושות זאת בינתיים…
* המאבק האקלימי מתחזק: בעקבות האפיפיור ורבנים יהודים רבים, עכשיו גם מנהיגים מוסלמים מרחבי העולם יצאו בקריאה להיאבק בשינוי האקלים.
למהלך הצטרפה גם ברזיל שהבטיחה להפחית כ 37% מהפליטות עד 2025 ו 43% עד 2030 ביחס לשנת 2005
וגם הודו שהחליטה שעד 2030 40% מהחשמל שלה ייוצר ממקורות מתחדשים ודלי פחמן.
אף שלפני זמן מה זה ניראה בלתי אפשרי, היריבות הוותיקות ארה"ב וסין החליטו על שיתוף פעולה קבוע בנושא האקלים.
* לצערנו, בינתיים משבר האקלים ממשיך להכות בכל רחבי העולם: בקיץ הזה רק ביפן 47,000 איש נזקקו לטיפול רפואי בגלל גלי חום כבדים. בישראל רק יום אחד של אובך לא שגרתי הקשור לשינוי אקלים הביא ל 632 נפגעים. בקליפורניה ובמקומות נוספים התפתחו בצורות קשות מאוד שהובילו לשרפות ענק אשר כילו שטחים עצומים. בארצות הברית בלבד, תוך כמה חודשים, כ 32,000 קמ"ר, פי אחד וחצי משטחה של ישראל. כל היערות הצפוניים הרגילים לאקלים קר עומדים בפני סכנת הכחדה בעשורים הקרובים.