דמיינו לכם את בית חלומותיכם, מרווח, מואר, עם כל הפינוקים שהטכנולוגיה מציעה וכמובן, על הים! מכיוון שמדובר בפחות או יותר חלומו של כל מי שגר בארץ ישראל, מבט קצר על תוכניות הפיתוח של חופי הים התיכון, לפני למעלה מעשור, מעלה תמונה ברורה: לפי קצב הבניה דאז לא היו נותרים חופים פתוחים לקהל הרחב.
מגמה ירוקה הצטרפה ליוזמתה של החברה להגנת הטבע במאבק לחקיקתו של חוק שימנע מצב בו הים התיכון הוא נחלתם של עשירים בלבד. תא תל אביב של מגמה ירוקה חבר אל המאבק בשנת 1998, והקמפיין שהוכתר לימים בסיסמא "חוף הים הוא לא נדל"ן" מינף את פעילות התא. בנוסף לכך, הייתה זו הפעם הראשונה בה הצטרפה אגודת הסטודנטים. למאבק של "מגמה ירוקה".
המאבק, שהפך עם הזמן להיות לקמפיין ארצי, התאפיין במספר פעולות שייחרטו בזיכרון, לרבות ההתבצרות הנועזת על מנוף במתחם סי אנד סאן, כאמור- הצלחה בפני עצמה, וההפגנה בעיריית תל אביב במהלכה שפכו הפעילים חול בבניין העירייה ושיחקו במטקות. בנוסף כלל המאבק הפגנות מול הכנסת, החתמה על עצומות ובהמשך פעילות לובי ענפה בכנסת. במחצית שנת 2004 ניתן היה לנשום לרווחה כאשר חוק החופים, המונע בנייה בפועל במרחק של 300 מטר מקו הים, אושר בקריאה שניה ושלישית בכנסת. מאז, חופי הים התיכון פתוחים לכולם.