2005-2007 פתיחת חופי הכינרת לציבור

בשנת 2003 החלה החברה להגנת הטבע לעבוד על שביל סובב כנרת, כשעל העבודות בשטח מנצח ניסים אסבן, מנהל הפרויקט מטעם החברה. לכשיושלם, יוכלו מטיילים להקיף את הכנרת רגלית, על קו החוף.

בקיץ 2005 הצטרף תא כנרת של "מגמה ירוקה" לפעילות. יריית הפתיחה למאבק נורתה בסמינר רכזי מגמה ירוקה, כאשר הרכזים החדשים התפרצו לחוף גיא, ודרשו במפגיע גישה חופשית למים. באוקטובר באותה השנה הגיעו מספר פעילים באישון לילה, חתכו גדרות תיל החוסמות את החוף, ודרשו משר הפנים שסייר בכנרת, להורות על פתיחת החופים לציבור. בשבוע שלאחר מכן, עשרות פעילים התכנסו למחנה סוכות שכלל, התפרצות לחופים אשר גודרו בניגוד לחוק על ידי גורמים פרטיים, החתמת תושבים על עצומה לשחרור הכנרת, ועבודות פריצה בשביל סובב כנרת.

באוקטובר 2006 חזרה מגמה ירוקה למחנה סוכות השני, בהנהגתם של יאיר כהן, אלי אסא ויניב שטיינמיץ. המחנה הפך לאירוע שנתי שחזר ב 2007, אז נפגשו הפעילים עם השר גדעון עזרא במהלך סיור שלו בשטח וב2008. גם המחנות הללו כללו התפרצויות לחופים סגורים, החתמה על עצומות, עבודה על השביל, הפגנות מתוקשרות והפלת גדרות לא חוקיות באישון לילה.

עוד במהלך השנים הפעילים קידמו הקמת משמר הכנרת יחד עם החברה להגנת הטבע, פעילויות לובי שבעקבותיהן הוחל התיקון לחוק חופים על הכנרת, מיצגים, עצומות, עבודה עם התקשורת, עבודה על שביל סובב כנרת, הקמת איגוד ערים כנרת ועוד.

חלקים רבים של שביל סובב כנרת פתוחים היום לציבור, הפרויקט מאושר על ידי המועצה הארצית לתכנון ולבנייה. הפעילות הציבורית המתוקשרת שהובילה מגמה ירוקה, סייעה לשנות את מצב הכנרת כפי שקובע במשך עשרות שנים: לא עוד מכרה זהב לגורמים פרטיים שמונעים מהציבור גישה לחופים כאשר חוסמים אותם בגדרות וקובעים מחירים מופקעים עבור המעבר, אלא אתר תיירות לאומי פתוח לכולם.