גם לך נמאס לשרוף שעה וחצי (ממוצע) כל יום על הכביש?
גם בעיניך זה לא נתפס שאנחנו זורקים לפח 30 מיליארד ש"ח כל שנה בגלל הפקקים?!
יש פיתרון
רת"ם – רשויות תחבורה מטרופוליניות.
על פי דו"ח מבקר המדינה בנושא משבר התחבורה שפורסם במרץ 2019,
"הניסיונות להקמת רשויות מטרופוליניות לא צלחו בשל סיבות שונות, לא בהכרח ענייניות, והקמתן נדחתה פעם אחר פעם. נדרש שהממשלה תפעל ברצינות להקמת רשויות מטרופוליניות לתחבורה, שיוכלו לסייע בקידום פתרונות תחבורתיים בתחומי אחריותן."
רשויות תחבורה מטרופוליניות הן המפתח לפתרון בעיות התחבורה בארץ. מדובר ברשויות אזוריות חוצות ערים ומועצות שיפעלו מתוך חיבור לשטח, על מנת לטפל בבעיות התחבורה בתחומן.
רשויות כאלו פועלות כמעט בכל מדינה מערבית. אז למה לא כאן? בגלל התכנון הריכוזי של משרד התחבורה, בגלל סכסוכים רבים בין משרד התחבורה לרשויות המקומיות, בגלל מדיניות שמקדשת את הרכב הפרטי.
בגלל כל אלה פתרונות הכרחיים לשיפור מצב התחבורה בארץ לא יקרו מעצמם. בשביל זה אנחנו כאן.
מגמה ירוקה פועלת קרוב ל-25 שנה למען השמירה על הים והחופים מתוך התפיסה שלים יש תפקיד משמעותי בשמירה על האקלים והמגוון הביולוגי, ושחופי הים הם משאב ציבורי שצריך להיות נגיש לכולנו.
הפעילות שלנו כוללת עצירת קידוחי גז ונפט חדשים בים, קידום שמורות טבע ימיות וליווי קהילות מאבקים נגד הבניה בחופים ברחבי הארץ.
במהלך השנים הצלחנו למנוע את הקמת כפר הנופש בחוף פלמחים, להיות חלק מהארגונים שהעבירו את חוק החופים, ולפתוח את חופי הכנרת לציבור.
זה הזמן להצטרף לתכנית ולארגן קהילה למען ההגנה על הים!
"I don’t want you to be hopeful. I want you to panic. I want you to feel the fear I feel every day. And then I want you to act" – Greta Thunberg
אנו נמצאים ונמצאות במצב חירום עולמי, בעיצומו של משבר אקלים שמסכן את כולנו ושמחייב אותנו לקום ולפעול. מצב החירום הזה משקף את יחסי הכוח הפוליטיים ואת צמצום ההשפעה האזרחית לטובת שלטון של תאגידים. אלה מעדיפים לגזור עוד רווחים על חשבון חיים ובריאות של בני האדם והיצורים החיים.
על פי דו״ח ה-IPCC, יש לנו עד שנת 2030 להיפטר מהדלקים המזהמים, להפחית את פליטות גזי החממה ב-50% ולקדם מעבר מהיר וצודק ל-100% אנרגיות מתחדשות. אם לא נעשה זאת, נחצה את נקודת האל חזור שממנה שום דבר שנעשה לא ישנה. זוהי נקודה קריטית בהיסטוריה האנושית, לא תהיה לנו עוד הזדמנות נוספת – עכשיו תורנו לפעול ולקחת אחריות על החיים והעתיד שלנו.
אם בוער בך לפעול, את לא מוכנה שהעתיד שלנו ייגזל מאיתנו, אתה לא מוכן יותר שהפוליטיקאים ימשיכו להתעלם – מקומך איתנו. בוא/י להוביל את פעילות השטח ולהיות חלק מבניית ההתארגנות בתחום אקלים במגמה ירוקה.
לכולנו ברור שרווחים לא עושים על חשבון התושבים ושהמצב במפרץ חיפה של זיהום האוויר והתחלואה לא יכול להימשך. אבל מה עושים? התנועה הציבורית להבראת מפרץ חיפה השיגה לא מעט הצלחות בשנים האחרונות בבלימת יוזמות לפיתוח התעשייה המזהמת. עכשיו הגענו לנקודה היסטורית ולך יש הזדמנות להיות חלק מזה. תכנית 'מפרץ החדשנות' לסגירת התעשייה המזהמת ופיתוח וניקוי הקרקעות הופכת מחלום למציאות ולנו כציבור יש תפקיד לוודא שהיא עוברת אישור ממשלה.
כחלק מתנועת האקלים העולמית, בכל העולם בני ובנות נוער מתעוררים ויוצאים לרחובות להילחם על עתידם. מרגע הקמת תנועת מחאת הנוער למען האקלים בישראל בתחילת 2019 ועד היום, אנו במגמה ירוקה איתם לאורך כל הדרך. מחאת הנוער פועלת ברחובות, בכנסת, בתקשורת, ברשתות החברתיות ובכל דרך אפשרית על מנת ללחוץ על הממשלה לקדם פעולות משמעותיות ומיידיות לעצירת משבר האקלים, ולשלב את הנושא בתכנית הלימודים מא׳-יב׳. הם מבריזים מהלימודים כדי להבטיח לעצמם עתיד. ואנחנו שם איתם – בייעוץ, הכוונה, ליווי מקצועי ומתן הכשרות בהתארגנות קהילתית והובלת קמפיינים לשינוי מדיניות.
מדי שנה, אנחנו הישראלים מייצרים כמויות אדירות של זבל פלסטיק! הזבל הזה הורג! הייצור של הפלסטיק הוא תהליך שמזהם את האוויר, מחריף את משבר האקלים, מחריב מערכות אקולוגיות והורג בעלי חיים בים. בתהליך הייצור והשימוש בפלסטיק נפלטים לאוויר חומרים מסוכנים וגם חודרים לנו לקרקע ולמי השתייה. כ-90% מהפסולת בחופים היא פלסטיק ושליש מכלל הפסולת הם הכלים חד-פעמיים. הכוח נמצא אצלנו! השנה נגמלים מהפלסטיק, לא משתמשים בחד פעמי ודורשים פיתרון יסודי!
המודעות לנזקים העצומים הנגרמים כתוצאה משימוש בכלים חד-פעמיים הובילה מדינות רבות בעולם להוביל שורה של צעדים להגבלת שימוש בכלים חד־פעמיים מפלסטיק באמצעות חינוך והסברה, ובהמשך גם על פי חוק. צרפת והודו הן שתי מדינות חלוצות בתחום זה. בצרפת אושר חוק ב־2016 ראשון האוסר על מכירת צלחות, כוסות וסכו"ם חד־פעמיים, אלא אם כן הם מיוצרים מחומרים טבעיים מתכלים. הנציבות האירופית מקדמת אף היא הצעת חוק שאוסרת שימוש בכלים חד-פעמיים. ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, הודיע כי מ־2022 ייאסר במדינת הענק השימוש בכלים חד־פעמיים ובשקיות פלסטיק, כדי לקצץ דרסטית את צריכת הפלסטיק של 1.3 מיליארד בני אדם המתגוררים בכלכלה הצומחת ביותר בעולם.
זה הזמן להצטרף ולארגן קהילה שתגמול את ישראל מפלסטיק חד פעמי!