בישראל 11 גנים בוטניים מוכרים שקיומם מעוגן בחוק הגנים הבוטניים שנחקק ב-2006. הגנים מהווים מרכז למחקר מדעי מגוון, ריאה ירוקה באזורים הצפופים ביותר בארץ ומשתתפים בפעילויות חינוכיות מדעיות המקרבות את הילדים לערכי טבע, סביבה ואהבת הארץ. בנוסף, סיפור הגנים משולב בסיפור הציונות, בראשית המחקר המדעי בישראל, בהכרת הארץ ופיתוח העניין בטבע ובמורשת.
במהלך חודש נובמבר 2015 עבר חוק תקציב המדינה ובו הוחלט על קיצוץ דרמתי של 98% בתקציב הגנים הבוטניים, מ-4.5 מיליון ש"ח בשנה שעברה ל-100,000 ש"ח בלבד. במספרים משמעות הדבר היא 25 ש"ח ליום(!) לכל גן בממוצע, ובפרקטיקה משמעות הדבר היא פגיעה משמעותית ואף סגירת הגנים. בעקבות מחאה ציבורית שהובילו פעילי תא רחובות הודיע שר החקלאות אורי אריאל על הגדלת התקציב ל-2 מיליון ש"ח – אף לא מחצית מהתקציב המקורי ובוודאי שלא מספיק בכדי לאפשר את המשך פעילותם הסדירה של הגנים.
לאחר פנייה נמרצת שלנו למספר גורמים בממשלה התכנסה בתחילת חודש דצמבר ועדת המדע והטכנולוגיה בכנסת, בראשותו של ח"כ אורי מקלב בכדי לדיון דחוף באפשרות להגדיל את התקציב של הגנים הבוטניים. בועדה הציגו גורמים שונים את מגוון הפעילויות והתחומים שהגנים נוגעים בהם ובייחוד הועברה התחושה שהגנים קרובים מאוד לליבו של הציבור הישראלי על קבוצותיו השונות. לבסוף שוכנע היו"ר מקלב בצדקתו של המאבק והצהיר כי "יש להכפיל ואף לשלש את התקציב" תוך שמירה על בטחון תקציבי לגנים.
המאבק שלנו להגדלת התקציב שעומד כרגע על 2 מיליון ש"ח בלבד עדיין ממשיך. עד כה הצלחנו תוך פרק זמן קצר לעורר דיון ציבורי, ליזום דיון בממשלה, לפרסם את הנושא בתקשורת והרגשנו את הקהילה שנרקמה, שהגנים חשובים לרבים באוכלוסיה ולא נפסיק עד שהתקציב יוחזר ויגדל.