בדצמבר 2015 התכנסה ועידת האקלים בפריז לדיון במשבר האקלימי, ובעקבותיה התחייבו 187 מדינות, בהן ישראל, להפחית את פליטות גזי החממה. לשם כך, הכינה מדינת ישראל תכנית מדינית להפחתת פליטות. התכנית הנוכחית כוללת אמנם התייחסות לגורמים כמו תחבורה ואנרגיה, אך אינה כוללת עדיין התייחסות לתעשיית המזון מן החי, שהיא תורמת ראשית לפליטות גזי חממה (ופגיעה סביבתית בכלל).
לנוכח חלקה הגדול של תעשיית המזון מן החי בתוספות פליטות גזי החממה ולנוכח פוטנציאל השינוי שמאפשרת תזונה צמחית בהתמודדות עם משבר האקלים, אנו פועלות ופועלים להכנסת מדיניות מזון מקיימת וברורה כחלק ממדיניות האקלים הישראלית. מדיניות כזו צריכה לכלול צמצום במזון מן החי ועידוד של תזונה צמחית. פעילות רבה נעשית בנושא מול משרדי ממשלה וחברי כנסת, תוך כוונה לשפר את התכנית הנוכחית בהקדם האפשרי.
הי או"ם, אל תשכחו את האוכל!
מדי שנה נערכת ועידה עולמית בנושא אקלים בהשתתפות מנהיגי מדינות העולם, ובה דיון במשבר האקלים ובאמצעים ךהפחתת פליטות גזי חממה. לתעשיית המזון מן החי תרומה אדירה לזיהום האוויר ולפליטות גזי חממה, המוערכת בעד כדי 51% מכלל הפליטות שמקורן בפעילות אנושית! אולם, למרות חלקה הנכבד בבעיה והפוטנציאל לשיפור על ידי הפחתה במזון מן החי, השיח בנושא נעדר מהועידה.
בשנים האחרונות רבו המחקרים לבחינת האפשרות להתמודדות עם הפגיעה הסביבתית דרך שינוי מדינית המזון. המסקנות ממחקרים אלו הן חד- משמעיות וקוראות לצמצום בצריכת מזונות מן החי כדרך היעילה ביותר להתמודדות עם המשבר האקלימי. ממצאים אחרונים העריכו הפחתה של עד כדי 70% בפליטות גזי החממה במעבר לתזונה צמחית!
ועידת האקלם העולמית הבאה תתכנס בסוף 2017, ואנו פועלות ופועלים להכלת נושא המזון