הדרך להציל את ים המלח עוברת אצלך בסלון!
יש לנו הזדמנות של פעם במאה להציל את ים המלח. כדי שזה יקרה, אנחנו צריכים אתכן.
בכל שנה ים המלח מתייבש ב-750 מיליון מטר מעוקב, ומפלסו יורד ב-1.2 מטר. האחראית לכרבע מאידוי ים המלח היא חברת כימיקלים לישראל- כי"ל.
יש לכך השלכות הרסניות לטבע ולאדם.
בעקבות עשרות שנים של שאיבה, כל האגן הדרומי של ים המלח הפך לבריכות אידוי, מה שהופך הבילוי של כולנו לנעים הרבה פחות. עשרות מיני צמחים בדרום ים המלח נמצאים בסכנת הכחדה, ובסביבת ים המלח יש מפגעים רבים שמקורם בפעילות המפעלים.
וכמובן, כולנו מכירים את הבולענים: בעקבות נסיגת ים המלח נפערו אלפים רבים של בולענים בקרקע. הם מהווים סכנה לביטחון האישי של כל מי שנמצאים באזור או עוברים דרכו, ונפילה לתוכם כבר עלתה בחיי אדם.
איך הגענו למצב הזה? חוק זיכיון דורסני.
בשנת 1961 נחקק חוק הזיכיון לים המלח. הוא נתן לכי"ל, אז חברה ממשלתית לגמרי, את הזכות "לעשות, להרחיב, לשנות, להחזיק ולהרוס, בים המלח" וגם את זכות הקידמה במכרז הבא.
גם אחרי שכי"ל הופרטה לא שונה חוק הזיכיון, והחברה גם לא משלמת על 460 מיליון הקו"ב שהיא שואבת מים המלח כל שנה.
ואם חשבת שזה נחוץ בשביל שנרוויח מכך כסף, זה לא המצב. משום שרק כ-35% מרווחי מפעלי ים המלח הולכים למדינה. לעומת 80% כמקובל בעולם.
אבל יש לנו את ההזדמנות לשנות את זה.
אחרי הארכות, בשנת 2030 יפוג תוקף הזיכיון של כי"ל על ים המלח. זו הזדמנות של פעם במאה- נוכל לקבוע חוק זיכיון סביבתי שיכריח את כי"ל לשלם על הזיהום שהיא גורמת, לשקם את אזור ים המלח ולהביא לנו את הכסף שהיא מרוויחה על חשבון הטבע!
ואיך נעשה את זה? בעזרת קהילה חזקה.
אכפת לך מים המלח? ארחו עליו חוג בית!
חוגי בית הם אחת הדרכים האפקטיביות ביותר להביא אנשים למאבק. כל חוג בית מביא חוג בית אחר, וכך נוצרת רשת חזקה של פעילות שמפעילה לחץ על מקבלי ההחלטות.
איך זה יעבוד?
אנחנו, צוות מגמה ירוקה ושומרי ים המלח נבוא ישירות אלייך כדי להעביר הרצאה קצרה על ים המלח, כל מה שצריך לעשות- לאסוף כמה חברים ובני משפחה (ולהביא כיבוד).
מאורגן בשיתוף עם שומרי ים המלח!
אז השאירו פרטים, ונדבר בקרוב ⇓
- גם אני רוצה לארח חוג בית