

חתמו על דרישתנו מהממשלה לעודד העדפת תזונה מן הצומח כחלק מתהליך ההתמודדות עם משבר האקלים.

תעשיית המזון מן החי היא צרכנית הקרקע הגדולה ביותר בעולם, אחראית לכריתת יערות מאסיבית, תורמת ראשית לזיהום האוויר, מבזבזת ומזהמת מקורות מים, ומגבירה את קצב הכחדתם של מינים ביולוגיים.
בדצמבר 2015 התקיימה בפריז ועידת האקלים העולמית שדנה בנושאי המשבר האקלימי וההתחממות הגלובלית. הועידה נחתמה בהתחייבותן של 187 מדינות, בהן ישראל, להפחתת פליטות גזי חממה. מפליא כי על אף ההשפעה האדירה של בחירת המזון על הסביבה בכלל ועל שיעור פליטות גזי החממה בפרט, תחום זה נעדר מהשיח המדיני בנושא.
מגמה ירוקה היא ארגון הסביבה הראשון בעולם שפועל בנושא סביבה ותעשיית המזון מן החי. בשנה האחרונה פעלנו להכנסת נושא המזון לאמנת האקלים הישראלית. נמשיך ונפעל לטובת מדיניות אקלים המתיייחסת לבחירת המזון שלנו כגורם משמעותי בתחום שינוי האקלים. היכולת לשנות את המציאות נמצאת בבחירות האישיות של כל אחד אחת, וגם בהעדפות המדיניות הנקבעות על ידי מקבלי ההחלטות; על כן פעילותנו מתקיימת במישור האישי, הציבורי וגם המדיני.
זוהי דרישה ממשלת ישראל לתת את מלוא החשיבות לנושא המזון ולנקוט בכל הכלים שברשותה, לרבות הסברה ותמריצים כלכליים, כדי לעודד העדפת תזונה מן הצומח כחלק ממדיניות האקלים של ישראל.