

השקעות אחראיות הינה מדיניות המתחשבת ברווחה חברתית בנוסף לשיקולי הרווח הכלכלי, ובמסגרת זאת כללי ממשל תאגידי התומכים בשמירה על איכות הסביבה, צדק חברתי ושמירה על זכויות אדם. מדיניות הסטת השקעות ומעבר להשקעות אחראיות הינה הצהרה לגבי העתיד שלנו ושל ילדינו, על-מנת שנוכל לחיות בעולם בו טביעת הרגל
הפחמנית שלנו קטנה, והפגיעה בבריאות כלל הציבור נבלמת. הקמפיין מעורר דיון באשר למוסריות השימוש בדלקים המאובנים שכעת נמצאים באדמה, אך מחושבים במחיר המניות של חברות הדלקים המאובנים. בכך, יוצר אי ודאות לגבי הכדאיות של המודל העסקי של תעשיית הדלקים המאובנים. על מנת לעמוד ביעדי הסכם פריז, על החברות לעזוב 90% מעתודות הדלקים המאובנים שלהן.
לאוניברסיטת חיפה יש את ההזדמנות להיות חלוצה בין המוסדות האקדמיים בישראל ולהצהיר על מדיניות השקעות אחראיות יחד עם האוניברסיטה העברית שכבר הצהירה על אימוץ מדיניות כאמור. אנו קוראים לאוניברסיטת חיפה לעמוד באחריות הסביבתית והחברתית שלה וליישר קו עם יתר המוסדות האקדמיים המובילים בעולם. זוהי החלטה
נכונה ברמה הערכית והכלכלית כאחד- לפי מחקרים כלכליים עדכניים, מדיניות השקעות אחראית מובילה לתשואה עודפת בטווח הארוך, בהשוואה להשקעות לא אחראיות.
אנו, תא מגמה ירוקה וקהילת הסטודנטים והסטודנטיות באוניברסיטת חיפה פועלים ופועלות מול ועדת ההשקעות והועד המנהל של האוניברסיטה על-מנת לשנות את מדיניות ההשקעות כיום. הכספים שהאוניברסיטה משקיעה מגיעים משכר הלימוד של הסטודנטים, מתורמים וממענקים. יש לנו זכות לבחור כיצד ישקיעו כסף ציבורי ששייך לנו, וחובה מוסרית לנווט אותו אל עבר עתיד נקי המבוסס על אנרגיות מתחדשות.
15 מתוך 16 השנים האחרונות היו השנים הכי חמות שתועדו אי פעם. ב-12 לדצמבר 2015 נחתם הסכם היסטורי בפריז בין 196 מדינות, שקבע כי הן יפעלו למנוע עליה של הטמפרטורה העולמית עד ל-1.5 מעלות עד סוף המאה ה-21. על מנת לעמוד ביעד זה השימוש בדלקים מאובנים יהיה חייב להיפסק לגמרי עד 2050. ישנו קונצנזוס בקרב הקהילה המדעית העולמית כי שינוי אקלים מהיר וקיצוני זה נגרם כתוצאה מפליטת גזי חממה, ובראשם פחמן דו חמצני ומתאן, כתוצאה מפעילות אנושית. גם בישראל מורגשות ההשלכות של שינוי אקלים- מבחינה כלכלית ובריאותית.
בנוסף לכך, דו"ח של הכנסת קובע כי למזהמים הנפלטים לאוויר יש השפעות שליליות הן על בריאות האדם והן על הסביבה. זיהום אוויר נקשר במחלות לב, סרטן ריאות, מחלות נשימתיות אקוטיות וכרוניות, שבץ, תפקודי ריאות נמוכים בקרב ילדים.