הכינו תוכנית לפעילות – תרחיש מפורט של מה הולך לקרות בפעילות על פי הסדר מתחילתה ועד סופה. את התוכנית המלאה שתפו עם הפעילים המרכזיים, את הפרטים החשובים אם עיקרי הפרטים כמו מסלול הצעדה עם כולם.
הפצה – מספיק זמן מראש, לפחות שבוע (ובאירועים מסוימים אף מספר שבועות). להתקשר לחברים ולפעילים להפיץ איוונט בפייסבוק, הזמנה במייל, מים בפייסבוק, פליירים, פוסטרים ברחובות, פלריגים, SMSים וכן הלאה. הכל תלוי בכמות האנשים שאנחנו מתכננים שישתתפו.
חומרי הסברה ודפוס – עצומות, פליירים, סטיקרים, דפי הסבר, וכד'. התחילו מבעוד מועד – התהליך של ניסוח, עיצוב, הדפסה אורך בין שבוע לשבועיים. כשיש לחץ אפשר לזרז אותו אבל זה עלול לפגום באיכות.
אישורים – שימו לב, לא נדרש רישיון להפגנה המתקיימת תחת כיפת השמיים אשר אין בה נאומים או צעדה, גם אם משתתפים בה למעלה מ-50 בני אדם. במידה ומדובר בצעדה האישור נעשה ע"י הגעה פיזית לתחנת המשטרה (5 ימים מראש אבל ברוב המקרים אפשר גם פחות מזה). במידה ויש שימוש באמצעים כמו מערכת הגברה עם חיבור לחשמל יש צורך באישורים נוספים – כמו אישור עירייה, וחשוב לטפל בזה בזמן. בכל מקרה של ספק או דילמה – פנו לתא ארצי.
ייעוץ משפטי – כאשר יש שאלות מיוחדות לגביי תביעות דיבה או חוקיות פעולה – יש להתייעץ עם היועץ המשפטי של מגמה ירוקה. בכל מקרה – יש להיות בקשר עם תא ארצי במקרה כזה ולפעול דרכנו.
בכל פעילות חשוב שיהיה – שלט עיקרי בולט שמעביר את המסר בצורה ברורה: כתוב בכתב ברור, עד 7 מילים לשלט, צבעים סולידיים ולא יותר מ2 צבעים. חשוב שיהיה מובן ממנו מה הבעיה ומה אנחנו דורשים – כך שאפילו מי שיראה את התמונה בעיתון יבין בקלות. כמו כן -שיהיה מתוח בתמונה, מואר, שיתאים בגודל לכמות האנשים (שני אנשים יחזיקו שלט קטן, 30 יצטרכו שלט גדול מאד).
הכנת עצומה: להדפיס מראש עצומה או דף לאיסוף פרטי קשר. פרטי הקשר נועדו לאפשר לאנשים להישאר חלק מהמאבק ולנו יעזרו לעדכן אותם בהמשך, להזמין אותם לפעילויות, לצרף אותם למעגל התורמים (על כל עצומה חשוב לציין שניצור קשר עם החותמים לפי הנוסח הקבוע – אצל תא ארצי יש פורמט קבוע ומעוצב).
הכנה טכנית של הדברים: חומרים, מיצג, תלבושות, השלט העיקרי, שלטים נוספים. לקבוע מועד זמן מה לפני הפעילות לפגישת הכנה של הדברים. * כמובן לזכור להביא מגפון, חולצות, באנרים של מגמה – שידעו מי אנחנו.
סיסמאות: הכינו דף סיסמאות מראש והצמידו למגפונים.
דף מסרים – כחמישה מהמסרים העיקריים שאנחנו כרגע מדגישים בקמפיין. יוצר דיוק בתוצר של הפעולה.
דברור – נעשה ע"י דובר וצוותו יום-יומיים לפני הפעילות. את הכתבים מזמינים כחצי שעה אחרי תחילת הפעילות כשמתחיל השיא. בנוסף לזכור לדאוג שיהיה צלם סטילס/וידאו לאירוע (באחריות הדובר).
חלקו מראש את התפקידים לפעילות עצמה: נסו לחלק תחומי אחריות ותפקידים ליום האירוע: מי אחראי על הובלת האנשים לצעדה או העמדתם למיצג, מי הצוות שמקים את המיצג ובאילו תפקידים, מי אחראי על השלטים והנראות במקום, מי על הסברה לעוברים ושבים, וכן הלאה, כך שהאירוע יתנהל כמו מעצמו.
קבעו את שעת התכנסות הפעילים כמה שיותר זמן לפני תחילת הפעילות: יהיה לכם מספיק מה לעשות, וכך הפעילות עצמה תתנהל רגוע. זה זמן מועט ביחס לכל יתר ההשקעה שהשקעתם מראש.