שיחת פתיחה
כנסו את הפעילים והמשתתפים בתחילת הפעילות ודברו על הדברים הבאים (גם אם "כולם יודעים", יועיל שישמעו אותם שוב):
- על הפעילות עצמה – למה אנחנו פה? (להזכיר לעצמנו ולהצית את הרוח כל פעם מחדש!)
- מה הולך בפעילות – ספרו בכמה שיותר פרטים מה הולך לקרות, מההתחלה ועד הסוף. פעילים שידעו את התוכנית יעזרו לממש אותה והדברים "ירדו" מכם. הציגו בפני כולם את התפקידים שהכנתם מראש וחלקו את התפקידים הנותרים מחדש.
- אם יש דגשי בטיחות – תדגישו אותם: אם המקום הפיסי הוא מסוכן (למשל על מצוק בחוף הים), אם יש ציוד מסוכן, אם חם מאד, אם יש סיכוי לחיכוך עם שוטרים או שומרים במקום.
במהלך הפעילות
- לתת הוראות ברורות ומכוונות לפי הצורך. למשל, אם רוצים שכולם יעמדו לתמונה אז שמישהו יסביר במגפון באופן הכי מפורט מה צריך לעשות. כמה מפורט? "חבר'ה אנחנו עושים עכשיו תמונה עבור העיתונות, זה מאד חשוב. כולם לעמוד בשורה עם הגב לבניין העירייה, יוני ואורלי כורעים ברך מקדימה ומחזיקים את השלט הגדול, היתר מרימים ידיים למעלה, ערן עם התחפושת של ראש העיר – אתה מכוון עליהם אקדח ומראה למצלמה את השלט הקטן. חבר'ה לא לחייך, חבר'ה למתוח את השלטים..!"
לכייף. פעילות זה כיף (!), בעיקר כשסומכים על זה שהדברים יילכו לפני התוכנית, שאנשים יעשו טוב מאד מה שצריך, וכששמים את ההתרגשות בצד. תיהנו מהמפגש עם החבר'ה, תחגגו את הדמוקרטיה, מהמגע אחד עם השני ועם האנשים ברחוב, מתשומת הלב מהכתבים ועוברי אורח, מהתעוזה וההתגברות של הפעילים על החששות. שנים אח"כ תתרפקו על החוויה הזו ותרצו לחזור אליה, אז בטח אל תפספסו את ההזדמנות ליהנות ממנה כשאתם בה!
להתבטא – זה המקום להתגבר בחינניות על הביישנות – אתם כאן כדיי לסחוף אנשים מהרחוב והבית למטרה, להפוך את המשתתפים לפעילים ואת הפעילים למובילים – תגידו מה שאתם מרגישים, למה חשוב להיות כאן, מה מכעיס אתכם בנוגע למאבק, מה עלול לקרות אם לא נקבל מה שאנחנו דורשים, ממי אנחנו דורשים זאת, למה זה נוגע לכל אחד, וכן הלאה.
- לערב ולשתף – לתת מקום לכמה שיותר משתתפים להתבטא ולקחת חלק מה שיותר אקטיבי בפעילות. אם זה לתת להם את המגפון ולבקש לומר מה הם מרגישים, או אפילו לשאול אותם שאלות אם הם מתביישים. או אם זה דברים "קטנים" יותר, כמו לשאת או להכין לעצמם שלטים, לחזור אחרי סיסמאות, לקחת חלק במיצג אינטראקטיבי.
להציג את עצמנו לתקשורת – אבל לא להפוך להצגה עבור המצלמה. התארגנו וארגנו את האנשים לתמונה הכי טובה לתקשורת. בקשו מאנשים להשמיע סיסמאות כשמגיע רדיו (לפי הנחיית הכתב/דובר התא). אנשים יודעים כמה שההופעה בתקשורת חשובה וישמחו לשתף פעולה עם הנחיות "בימוי" ולעזור להשיג את התמונה הנחוצה. יחד עם זאת – לזכור שהפעילות היא לא הצגה לתקשורת אלא עומדת בפני עצמה, השתדלו לאפשר לצלמים לסקר מה שתכננתם לעשות, ולא לתת לפעילות להפוך ל"הצגה" עבורם.
ראיונות – נצלו הזדמנויות להתראיין ולהביא פעילים מרכזיים לראיונות לתקשורת.
עצומות ואיסוף פרטי קשר – חשוב שיהיה אחראי להחתים על עצומה ולאסוף את פרטי הקשר של המשתתפים ועוברי אורח. הקפידו שיכתבו את הפרטים בכתב ברור ונסו לאתר את הפעיל שיישמח להקליד אחר כך למאגר אלקטרוני.
- צ'ופרים – הביאו למשתתפים קרטיבים ביום קיץ, סופגניות בחנוכה, אוזני המן בפורים. זה המעט שאנחנו יכולים ואפרופו כיף, זה תמיד עושה כיף.