הזדמנויות תקשורתיות – ניצול אירועים כדי להעלות את הנושא לסדר היום. למשל: טקס של התאחדות התעשיינים – להפגנה בנושא פליטות ממפעלים. דיון בכנסת בנושא המים – למיצג בכנרת. חשוב לקרוא את העיתונים מדי יום, לקרוא מקומונים, להקשיב לתוכניות רדיו, לעשות התראות גוגל על נושאי הקמפיין, לקבל התראות בפייסבוק של אנשי ציבור הקשורים לקמפיין ולהגיב בזמן אמת.
תאריכי מנוף – אפשר לנצל ימים אלה לפעילות תקשורתית, ליזום ראיון בכלי תקשורת מקומי, תחקירים, בניית פרויקטים משותפים עם כתבים ועוד. להלן הזדמנויות מינוף לדוגמא:
- – יום כיפור- אפשר ליזום כתבה בנושא: "על מה שר התשתיות\תחבורה\הגנת הסביבה צריך לבקש סליחה?"
- – פתיחת מושב החורף בכנסת – אילו הצעות חוק סביבתיות עומדות על סדר היום
- – פתיחת שנה"ל האקדמאית — מאמר דעה של איך אפשר להיות סטודנט שהוא לא רק יושב ולומד אלא לנצל את התקופה הסטודנטיאלית או כתבה על תחבורה ציבורית לקמפוסים
- – יום תחבורה ציבורית.
- – חנוכה – פעילויות שקשורות להיחנקות, לפידים.
- – יום הסביבה בכנסת
- – פורים – מתחפשים לעיר ללא זיהום אוויר
- – פסח- הזדמנות ליזום כתבה על "עשר המכות" של התחבורה הציבורית\ של מפרץ חיפה\של השטחים הפתוחים בישראל וכדומה.
- – יום העצמאות – למשל יום עצמאות אנרגטית
- – יום כדור הארץ / טקס הגלובוס הירוק
- – ערב ל"ג בעומר – אל תשרפו את הסיכויים ל____
- ארועים נוספים: פתיחת עונת הרחצה, החום – משבר האקלים, יום ירוק בקמפוס, יום הסטודנט, יום זכויות האדם הבינ"ל, יום המים הבינ"ל ומה עוד?
- לחשוב גדול: יש פעולות שנראות "קטנות" על התקשורת הארצית, אך למעשה התקשורת הארצית תשמח לסקר אותן. דוגמא טובה בעניין היא – תערוכת צילום סביבתי שערך תא מגמה ירוקה במכללה בצפון. במקום הראשון זכה צילום של בתי הזיקוק. ידיעה על כך בצירוף כתבה על הזיהום החמור שגורמים לו מפעלי הזיקוק, התפרסמה בתקשורת הארצית. אפשר היה להסתפק בשליחת הודעות לאמצעי התקשורת בתוך הקמפוס אך עובדה היא שכל דבר כמעט אפשר להכניס לתקשורת הארצית, אם מוסיפים לו צבע וגורמים לו להראות רלוונטי לציבור הרחב.
- אנשים, משאבים– הפגנה עם 1000 אנשים תביא תקשורת. אבל רוב ההפגנות אינן כאלה. לכן יש לנצל משאבים אחרים בכדי לגרום לתקשורת להתעניין. למשל מיצג מעניין.
- הפגנה של 50 אנשים בצירוף סלבריטי, או חבר כנסת, תעניין את התקשורת. יש סלבריטאים רבים ואישי ציבור שמודעים לכך שהעובדה שהם נחשבים "ירוקים" תעלה את הפופולריות שלהם ולכן הם יבואו. כך שיש פה עניין של הזנה הדדית- אנחנו נהנים מהרעש הציבורי של הגעת ידוען שכזה לאירוע של מגמה ירוקה, והסלבריטאי עצמו נהנה מתמיכה ציבורית.
- גימיק– מיצג מעניין, פשוט וברור לעין. משהו שבצילום בעיתון הציבור יוכל להבין מהו המסר. מפלצת ענק, מסכות חמצן, חבלי תלייה, כסאות גלגלים, דג גדול עם לשון בחוץ וכל דבר מטורף שיעלה על דעתכם. מתוחכם אך קל להבנה במבט אחד. (כמובן שצריך להתייעץ עם הדובר המקומי).
- זמן תקשורת- הפגנה שמתקיימת ביום שישי בצהריים תביא מעט מאוד תקשורת, אם בכלל. בשבת אין עיתונים, וממרחק יום ראשון- שישי יכול להיות כבר "היסטוריה". אל תשכחו שאנחנו חיים במקום שמייצר חדשות כל הזמן, ולכן צריך להיות מכוונים גם לזה. הפגנה בערב גם היא יעילה פחות מבוקר, משום שבבוקר יכולה להגיע טלוויזיה, ולהספיק לחזור עם החומרים לחדר העריכה ולהכין כתבה עד חדשות שש/שמונה.
זמני פעילות התקשורת: עיתונות מקומית מסיימת את עבודתה בדרך כלל עד יום ג', לכן מומלץ בחום לערוך אירועים בימים א-ב בכדי לקבל סיקור תקשורתי הולם. עיתונים ארציים נסגרים עד השעה 16:00 לערך. מערכות חדשות מסיימות לערוך בסביבות 18:00. רדיו מקומי הולך לישון מיום חמישי אחר הצהרים.