יש לארגן פגישות פעילים על בסיס קבוע לצורך הכנה והתארגנות לפעילויות. המועד יכול להיות פעם בשבוע או שבועיים, בהתאם לצרכי ואופי התא והפעילות. מאוד מומלץ להיפגש כל שבוע באותו מקום ובאותה שעה – כך נעזור לקהילה להתגבש, ונחסוך אנרגיה שיכולה להתבזבז על לקבוע כל פעם איפה נפגשים? מתי נפגשים? לירז לא שמעה, ולשמעי אין איך להגיע.
- כיבוד: כדאי מאוד לקנות כיבוד לישיבות, ולהכין כלים רב פעמיים לצורך כך. לא תמיד מותר להכניס כיבוד לחדר המפגש ולכן יש לקבוע מועד קבוע (רצוי לפני או באמצע) להפסקת כיבוד. (כיבוד – עד מקסימום 10 ₪ לאדם)
תוכן פגישה: למרות החשיבות של יצירת בסיס קבוע לפעילות, פגישות התא אינן מהוות תחליף לפעילות אקטיביסטית, ואין לקבוע פגישות כדי "לצאת ידי חובה" (רצוי להימנע ממצב שאנשים מגיעים לפגישות ומרגישים כאילו בכך עשו את שלהם למען הסביבה). מניסיון עבר, פגישות ללא תוכן מובנה נוטות להפוך למפגש חברתי או לדיון ווכחני וחסר תכלית (דבר שעלול להרחיק פעילים פוטנציאליים). לכן, רצוי לקבוע מראש את תוכן הפגישה, לפחות בקווים כלליים: הרצאה, הכנת פעילות, קבלת החלטות (כשיש כבר רעיון כללי לגבי המשך הפעולה).
מטרת הפגישה היא לארגן פעילות או להתחיל קמפיין. המארגן הקהילתי (או מציג הנושא) צריך לבוא לפגישה עם תוכנית עבודה כללית ולפתוח אותה לדיון. כשבאים לפגישת תא בלי רעיונות ממשיים בד"כ לא תצא פעילות מהפגישה. חשוב מאד לחלק תפקידים במשך הפגישה, משימות ללא אחראי לא יצאו לפועל או יפלו על המארגן הקהילתי. מאידך, גם אם מסיבה כלשהי לא מתוכננת פעילות אקטיביסטית בתקופה הקרובה רצוי בכל זאת לקיים מפגש מדי פעם כדי לא להשכיח את מגמה מלב הפעילים. ואולי בכל זאת מפגישה "סתמית" יצאו רעיונות לפעילויות (בכל מקרה חשוב להכין מראש תוכן לפגישה).
פגישה ראשונה: מיועדת להיכרות עם הפעילים ועם הארגון, לקביעת נושא/י הפעילות ולפעילות ראשונית קצרה ונחמדה. רושם חיובי מהפגישה הזאת עשוי להביא אנשים מוכנים לפעילות לפגישות הבאות. כיבוד עשיר ומיוחד (כמו, עוגה תוצרת בית) עשוי להועיל. את הפגישה הראשונה מומלץ לתכנן לפני תוך התייעצות עם המארגן הקהילתי ועם פעילים מרכזיים וכדאי לתכנן בסופה פעילות אקטיביסטית קצרה ונחמדה כדי לתת לפעילים טעימה ממגמה. חשוב להשתדל שהפגישה לא תהיה חד צדדית. לקבל כמה שיותר איזון מהשטח- לתת הזדמנות לכל אחד לדבר (לדבר בסבב וכו'), בעיקר לבעלי תפקידים בתא, לקרוא במבטים של האנשים: מי הם אלו שמגלים עניין ויש פוטנציאל שיפעלו ומי בא רק לשמוע. רצוי שאנשים ישתפו את הקבוצה בבעיות שיש להם והקבוצה תנסה לעזור להם עם פתרונות – סביבה תומכת.