אפשר להתחיל מהחזון. החזון הוא מה שאתם רואים מול עיניכם אם אתם מרשים לעצמכם לחלום, להיסחף לרגע, לעצום עיניים ולראות את העולם כמו שהוא אמור להיות.למשל: להפוך את העיר לעיר בת-קיימא עם הרבה שטחים פתוחים, תחבורה ציבורית מצוינת, ללא זיהום אוויר, פיח ורעש ועם מודעות גבוהה לשמירה על הסביבה.
כדי למצוא את המטרה פוקחים את העיניים ומזהים את הגורם העיקרי (טוב, אחד מהם) שמונע את הגשמת החזון כרגע. המטרה היא בדרך כלל סילוק של אותו גורם מהדרך. לדוגמא: קידום תחבורה ציבורית יעילה בגוש דן/ ביטול התוכנית להקמת תחנה פחמית נוספת / הפחתת זיהום האוויר באזור חיפה והקריות.
חשוב להגדיר את המטרה יחד עם יתר הפעילים, ולייחס לזה את החשיבות הראויה, מכיוון שלא תמיד כולנו רואים לנגד עיננו את אותה נקודת הסיום. ככל שנגדיר את המטרה בצורה ברורה וממוקדת כך יהיה יותר קל להסביר אותה לאחרים וגם לפעול יחד להגשמתה. לדוגמא, הגדרת המטרה כ"לחימה בזיהום האוויר באזור" – היא לא הגדרה טובה. הלחימה עצמה היא כמובן אינה המטרה. אוקיי, אז אולי "שיפור איכות האוויר באזור". לא רע. אבל מהו שיפור? מי יגדיר מהו השיפור? נסו לחשוב מתי תוכלו להגיד לעצמכם "הצלחנו" (והיו ספציפיים ככל הניתן).