

כיום קיימים ומתוכננים להתקיים בארץ מספר קידוחי נפט בשיטת הפראקינג. קידוחים אלו הביאו לפגיעה קשה בסביבה ובאיכות חיי התושבים באזור בכל מקום אשר נעשו בעולם עד כה.
על מנת למנוע אסון מסוג זה עלינו להתייצב יחד ולדרוש מחברי הכנסת לדאוג כי פעולות מסוג זה לא יצאו לפועל בשום מקום בארץ!
חתמו על העצומה אם אכפת לכם מבני אדם רבים העלולים להיפגע במישרין או בעקיפין כתוצאה משימוש בשיטה הרסנית זו.

קרוב לשלוש שנים חברה אמריקאית מחפשת נפט באדמות הגולן ובמרץ הקרוב היא תתחיל לחפש בסמוך לשמורת היהודייה.
"פראקינג" (סידוק הידראולי) היה שיטה להפקת גז ונפט באתרי קידוח בהם לא ניתן להפיק בשיטות המקובלות, ע"י הכנסה של נוזל סידוק המכיל מים, חול וחומרים כימים אחרים לתוך האדמה בלחץ גבוה בעומק מספר קילומטרים מתחת לשטח.
קידוחי פראקינג אלו הביאו לפגיעה קשה באיכות חיי התושבים והסביבה באזור בכל מקום אשר נעשו בעולם עד כה.
מקורות רבים מדווחים על על כמות גדולה של מגוון חומרים מסוכנים שנפלטים מהקידוחים אל האוויר, מוחדרים לאדמה ומגיעי למקורות המים. 700 החומרים הכימיים בהם משתמשים בקידוחים מוגדרים כסודות מסחריים כך שלא ניתן לפקח עליהם.
הלחצים הגבוהים המופעלים על הקרקע מגבירים את כמות ועוצמת רעידות האדמה באזור. הממשלות נמנעות מלפקח על התהליך והשלכותיו. בנקים וחברות ביטוח נמנעים מלבטח תושבים שמתגוררים בסמוך למקומות המיועדים לקידוחים.
מספר המדינות בהן קידוחי נפט בלתי קונבנציונאליים נאסרו על פי חוק נמצא בעלייה ובינהן: צרפת, בולגריה, גרמניה, סקוטלנד, אוסטרליה ומדינת ניו יורק.
היום כבר ידוע שדלקים פוסיליים (נפט, גז, פחם) הם אמצעי אנרגיה מיושנים. על מנת לרסן את שינויי האקלים עלינו להשאיר כמות גדולה מהדלקים באדמה.
ישראל היא מהמובילות בעולם בפיתוח טכנולוגיות סולאריות ומתחדשות, אך לצערנו אנחנו משתמשים רק ב 2% אנרגיה מתחדשת. אין סיבה לא ליישם את המלצות הוועדה הממשלתית-יעד לשנת 2020 – לפחות 10% אנרגיה מתחדשת, ויעד לשנת 2030 – לפחות 35% אנרגיה מתחדשת.